Ovogodišnji 62. Međunarodni beogradski sajam knjiga, jedan od najvećih sajmova u Evropi, biće održan od 22. do 29. oktobra 2017. godine u pet hala Beogradskog sajma uz učešće više od 450 domaćih i inostranih izlagača.

Beogradski sajam knjiga je prilika da se još jednom podsetimo istinskih vrednosti i knjizi damo značaj koji zavređuje.

sajam

62. Međunarodni beogradski sajam knjiga prostiraće se na više od 30.000 m² izložbenog prostora, a u halama 1, 1A, 2A, 2C i 4, tradicionalno će učestvovati najznačajniji domaći, kao i brojni inostrani izdavači i pisci. Premijerno će biti predstavljena književna izdanja, a svi zainteresovani posetioci moći će da prisustvuju brojnim tribinama, predavanjima i diskusijama o književnosti, izdavaštvu i aktuelnom društvenom trenutku.

Kao i svake godine, učesnici manifestacije prisustvovaće obeležavanju značajnih jubileja.

beogradski-sajam-knjiga-2

I ovom prilikom poštovaoci književnosti i profesionalci će moći da se na jednom mestu upoznaju sa ovogodišnjom domaćom i inostranom izdavačkom produkcijom i steknu mogućnost da dopune svoju privatnu kolekciju knjiga i bibliotečke fondove najnovijim naslovima domaćih i inostranih izdavačkih kuća, ili je obnove uvek aktuelnim klasicima književnosti.

Bogat i sadržajan prateći program odvijaće se u nekoliko sala za zvanične prezentacije i na štandovima izlagača. U okviru pratećeg programa biće predstavljena nova izdanja i organizovani susreti i razgovori pisaca i izdavača sa čitaocima, knjižarima, bibliotekarima i posetiocima iz zemlje i inostranstva.

Prateći programi odvijaće se u salama: Ivo Andrić, Borislav Pekić, Vasko Popa, Aleksandar Vučo i na Platou Laze Kostića (Hala 1A).

U fokusu ovogodišnjeg 62. Beogradskog sajma knjiga biće savremena književnost na nemačkom jeziku, a zajedničkim nastupom predstaviće se Nemačka, Austrija, Švajcarska i Lihtenštajn.

Posetiocima će biti predočeno oko 1.000 knjiga savremenih autora iz sve četiri zemlje, od čega, zahvaljujući saradnji sa sajmom knjiga u Frankfurtu i Glavnim udruženjem austrijskih knjižara, premijerno čak 350 naslova.

Na sajmu će se publici predstaviti dvadesetak stvaralaca, koji će svoj rad, a u okviru sajamskih manifestacija i događaja, prikazati na različitim lokacijama u centru Beograda.

Pored zemalja počasnih gostiju na 62. Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga učestvuju i izdavači iz Angole, Belorusije, Bosne i Hercegovine, Indije, Irana, Japana, Kanade, Kine, Makedonije, Rumunije, Rusije, Turske, Ukrajine, Hrvatske, Crne Gore, Češke, Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Radno vreme 62. Međunarodnog beogradskog sajma knjiga:
• 22. oktobar (nedelja), 27. oktobar (petak), 28. oktobar (subota) i 29. oktobar (nedelja) – od 10.00 do 21.00
• 23. oktobar (ponedeljak), 24. oktobar (utorak), 25. oktobar (sreda) i 26. oktobar (četvrtak) – od 10.00 do 20.00