Festival Beogradski mesec fotografije (Belgrade Photo Month), održava se drugu godinu za redom, od 30. marta do 30. aprila u Beogradu na više od 20 lokacija.

bgd pm
Koncept festivala je promocija fotografije kao izraza, predstavljanje srpskih i stranih fotografa kako domaćoj, tako i međunarodnoj publici, a po ugledu na evropske gradove poput Pariza, Beča, Berlina…
U okviru festivala, pored 49 izložbi koje pokrivaju aktuelne društvene teme, održaće se i pet radionica, dve foto berze, pet projekcija filmova, kao i predavanja i tribine, sa centralnom temom / fotografija.

Publika će imati priliku da pogleda postavke domaćih fotografa, koje prate aktuelne društvene teme od izbegličke krize, zahteva koji su stavljeni pred ženu 21/og veka do modne fotografije. Svoje radove će, između ostalih, izložiti Igor Čoko, Marija Janković, Dejan Clement, Aleksandra Leković

Gostujuće izložbe stranih fotografa, poput Tomasa Tanninia, Rubena Salgada, Martina Breindla, Wolfganga Muellnera prezentovaće se domaćoj publici u saradnji sa stranim kulturnim institutima u Beogradu.

Kroz radionice omogućeno je učenje, sa ciljem uvođenja početnika u svet fotografije. U okviru kritičkih radionica očekuju se pohvale, konstruktivne kritike, sugestije, kako bi se unapredio dalji rad fotografa. Posetioci predavanja će biti bogatiji za saznanja o fotožurnalizmu, modnoj, rok-koncertnoj, uličnoj fotografiji. Svi zainteresovani moći će da prikažu svoje foto portfolije istaknitim domaćim i stranim fotografima.

Kompletan program festivala pogledajte na zvaničnoj stranici. http://www.belgradephotomonth.org