Dragi mališani i roditelji,

Znamo da ste nas dugo čekali, ali za to vreme Dalamber je pripremao jednu potpuno drugačiju knjigu do sada 🙂 U pitanju je novo izdanje pod nazivom “Crtanje”, knjiga koja u našim najmlađima podstiče kreativnost i stvaralački duh. Uz ovu knjigu ćete na zabavan način poboljšati svoje veštine i tako steći znanje ozbiljnih crtača. Na 287 strana i kroz tri poglavlja autorka Roza Kurto vas uči kako da uz malo motivacije i mnoštvo zanimljivih primera savladate osnovne tehnike crtanja.

Na početku saznajte kako možete uz pomoć osam geometrijskih oblika da dođete do osnovnog crteža. Kako da nacrtate pečurku? Automobil? Mačku? Bez brige, jer uz ovu knjigu je to lako i jednostavno.

Nakon toga knjiga vas poziva na igru i pruža vam osnovne alate za ulazak u magičan svet crtanja. Na jednostavan način, a uz nekoliko koraka naučite osnovne tehnike i dođite do složenijih crteža. Kako nacrtati vevericu? Devojčicu i dečaka? Ali i koje su to hladne, a koje tople boje?

Na kraju dolazite do komplikovanijih primera i uz mnoštvo crteža i likova na lak način savladavate ovu fazu. Učite da nacrtate kraljicu i kralja, farmera i petlića, ali i kako da vaši crteži dobiju svetlost i senku.

CRTAJMO I MAŠTAJMO ZAJEDNO!

ooooo