U čast velikana srpskog glumišta Danila Bate Stojkovića (1934-2002), od 10. do 12. avgusta u Vrnjačkoj Banji biće organizovana manifestacija “Dani Danila Bate Stojkovića”.

danilo bata stojkovic

Svečano otvaranje 8. Batinih dana biće u amfiteatru koji nosi naziv slavnog glumca od 20h a čast da otvori manifestaciju imaće glumica Svetlana Bojković.

Kao i prethodnih godina, na manifestaciji će biti organizovani različiti kulturni događaji. U parku kod čuvene poslastičarnice „Švajcarija“ svoje uspomene na glumačke velikane podeliće Mira Banjac, Svetlana Bojković, Milan Caci Mihailović i drugi.

Publika će imati prilike da uživa i u brojnim pozorišnim predstavama. Na programu su kabare „Čekaj brate“ i predstava „Buzdovan“ kruševačkog pozorišta; „Ko to tamo peva“ Akademije Sinergija, dok će se vrnjačko amatersko pozorište predstaviti sa komadom „Kir Janja“.

Na Trgu kulture biće izvedena predstava „Kafana Balkan“ u režiji Irfana Mensura. U njoj igraju Marko Nikolić, Dragana Mićalović, Marijana Mićić, Miroljub Turajlija, Saša Joksimović i drugi.

Turistička organizacija u Vrnjačkoj Banji očekuje i ove godine veliki odziv gostiju, kao i veliki broj ljubitelja čuvenog “Bate” i njegovog stvaralaštva.

– Bata se poslednji put poklonio publici upravo u Vrnjačkoj Banji, na promociji moje knjige “Karirani stolnjak” koja govori o njegovim druženjima s vrnjačkim kafanama i ljudima koje je u njima sretao. Manifestacijom koju organizujemo želimo da mu se odužimo, da ga se sećamo i predstavljamo onakvog kakav je bio izvan platna i scene – kaže Nikola Džamić, predstavnik Udruženja građana “Danilo Bata Stojković”.