26. Beogradski letnji festival (BELEF) počinje danas i traje do 23. jula. U ovih mesec dana publiku očekuju koncerti, izložbe i pozorišne predstave za različite uzraste i ukuse, najavili su organizatori.

belef

U petak, 23. juna u bašti Studentskog kulturnog centra (SKC) BELEF će biti otvoren koncertom Sanje Ilića i “Balkanike”.

Do kraja juna u Institutu Servantes biće priređena izložba “Romski život”, dok će u bašti SKC-a nastupiti španski muzičari Alba Molina i Rikardo Moreno iz Španije i grupa “Kal”.

Pijanista Vladimir Gligorić održaće 28. juna u Svečanoj sali Skupštine grada koncert na kojem će izvoditi dela Vasilija Mokranjca.

Koncert “Kratka istorija zapadne muzike” orkestara škole za muzičke talente iz Ćuprije, biće organizovan 30. juna u bašti SKC-a, gde će dan kasnije biti prikazana dečija predstava Cvetina Aničića “Vitamini zdravi fini”.

U nedelju, 2. jula, nastupa Beogradski diksilend orkestar a dan kasnije, na istom mestu, biće priređena muzička predstava “DA i RE”.

Otvaranje izložbe fotografija “Korak” Lidije Antonović, predstava Dah teatra “Žene Dade” i koncert Ivana Bosiljčića “Par stihova za nas”, takođe su na programu ovogodišnjeg BELEF-a.

Najavljeni su i izložbe fotografija Mile Stijak “Milini anđeli” i Nemanje Maraša “Apres” kao i performans “Snežana i sedam smrtnih grehova”.

U sredu, 12. jula, u Kući legata biće otvorena izložba Silvane Ručnov “Kaligrafija – tradicionalno, moderno, savremeno”, dok će istog dana u bašti SKC-a nastupiti Femi Kuti iz Velike Britanije.

Biće priređena i pokretna instalacija Teatra Mimart, koncert Svetskog omladinskog hora iz Mađarske kao i koncert benda “Šinobusi”.

Ovogodišnji BELEF biće završen u nedelju, 23. jula, koncertom Bajage i Instruktora u bašti SKC-a.

Kompletan program pogledajte na stranici BELEF-a http://www.belef.rs/