Od 30. marta do 2. aprila u prostorijama Doma omladine Beograda održaće se 64. Beogradski festival dokumentarnog i kratkometražnog filma, poznatiji i kao Martovski festival.Martovski

Od ove godine u produkciji Doma omladine Beograda, sa novom koncepcijom i novim umetničkim direktorom Bobanom Jevtićem, u fokusu svih programa biće nacionalna filmska produkcija.

Pored takmičarskih i revijalnih projekcija filmova, ove godine Martovski festival organizuje i brojne radionice, konsultacije i razgovore filmskih stvaralaca, studenata i redovne publike.

Jedan od posebnih pratećih programa festivala je program “Filmske stolice”. Svakog dana, tokom trajanja festivala, od 14 do 19h, u holu ispred sale Amerikana najznačajniji domaći filmski autori biće na raspolaganju za kratak razgovor i konsultacije sa svima koji imaju ideju, kratak sinopsis, ili dokumentarni, animirani, eksperimentalni film u poodmakloj fazi realizacije, a potreban im je savet kako dalje.

Važan sadržaj činiće i “Speed Introduction” – sastanak i prilika za međusobno umrežavanje svih važnih domaćih festivala i trening programa u oblasti dokumentarnog i kratkog igranog filma u Srbiji.

Kompletan program, kao i sve informacije vezane za festival možete pogledati na zvaničnoj stranici. http://martovski.rs
Vidimo se na Martovskom.