Svečano otvaranje nove sezone Beogradske filharmonije pod nazivom “Pet elemenata”, zajedno sa novim šefom-dirigentom Gabrijelom Felcom, zakazano je za 29. septembar na Kolarcu u 20h.

bg fil

Sezona 17/18 počinje koncertom iz ciklusa “Zemlja” uz Pastoralnu simfoniju Betovena i Alpsku simfoniju Štrausa, navodi se u suaopštenju Filharmonije.

Felc tradicionalno izvodi ovaj program prilikom stupanja na dužnost šefa-dirigenta nekog orkestra. Nakon Filharmonije Altenburg-Gere, Štutgarske filharmonije, kao i Dortmundske čiji je i dalje šef-dirigent, maestro će na isti način obeležiti početak svog mandata sa Beogradskom filharmonijom:

– Izvodimo moj najomilјeniji program. Posebno sam vezan za Alpsku simfoniju zbog koje sam postao dirigent. Na otvaranju sezone slušamo dva majstora muzičke umetnosti koja se klanjaju prirodi. Zar nam nije i danas potrebna ista vrsta posvećenosti prema našoj životnoj sredini? – jedno je od pitanja kome će Felc i Beogradska filharmonija posvetiti čitavu sezonu.

“Pet elemenata” čine 25 koncerata raspoređenih u pet ciklusa: “Zemlja”, “Vazduh”, “Vatra”, “Voda” i “Peti”.

Celokupna sezona 2017/18 je rasprodata, zbog čega je Filharmonija ponovo uvela pet dodatnih termina za pet najtraženijih programa u pretpremijernim terminima pod nazivom Filharmanija(k).

www.bgf.rs