Nakon Berlina, Milana i Napulja, Piano City, festivalski koncept koji je osmislio pijanista Andreas Kern, održaće se i u Novom Sadu, od 8. do 10. septembra, a na festivalu će nastupiti više od 60 pijanista. Tokom ovog vikenda klavirska muzika čuće se na svakom koraku – Piano City održaće se na preko 20 lokacija, a važan segment festivala predstavljaju i kućni koncerti, njih ukupno šest, koji se izvode u prirodnijem, neposrednijem okruženju i imaju za cilj približavanje muzičara i publike.

pc

Piano City će biti otvoren 8. septembra u 20 časova u Sinagogi, koncertom „Tri klavira – dvanaest ruku“, na kome će savremeni novosadski kompozitori izvoditi kompozicije specijalno napisane za ovaj festival. Tokom vikenda posetioci će moći da uživaju u desetinama koncerata u Dunavskom parku, Muzeju Vojvodine, francuskom kulturnom centru, Muzeju savremene umetnosti…

Za prvi novosadski Piano City organizatori festivala, udruženje Mistyland, pripremili su i pijanističke maratone džez, bluz, klasične, filmske, pop i autorske muzike, a na prvom izdanju festivala nastupiće i inostrani izvođači. Dario Kandela, umetnički direktor Piano City festivala u Napulju, nastupiće 9. septembra u Atrijumu Muzeja Vojvodine, dok će Zlata Čočieva na svečanom zatvaranju festivala 10. septembra, na svom prvom gostovanju u Srbiji, izvoditi dela Šopena i Rahmanjinova.

Ulaznice za koncert Čočieve mogu se kupiti na svim prodajnim mestima Gigs Tix-a po ceni od 400 dinara, dok će svi drugi programi na Piano City festivalu biti besplatni.

www.pianocitynovisad.com/