Ovogodišnji “Sajam kolekcionarstva i antikviteta” će održati u hotelu “SLAVIJA“ (29. i 30. april) od 10 do 16 časova.

sajam kolekcionara

Ova manifestacija, velika kupo-prodajna izložba starina, umetničkih predmeta i predmeta kolekcionarstva sa tradicijom od trinaest godina neprekidnog održavanja na istom mestu, nudi svim posteiocima slobodno tržište starina i predmeta kolekcionarstva.

Naime, ono što izdvaja ovu manifestaciju od bilo koje druge je neposredan kontakt sa drugim kolekcionarima, kao i direktna trgovina bez posrednika između fizičkih lica. Ako se tome doda i osećaj ležernog birkanja uz obavezno cenjkanje, kao i pregršt zanimljivih priča iz prošlosti, zadovoljstvo svakog posetioca je zagarantovano.

Na ovom sajmu kolekcionari iz cele Srbije prezentovaće preko 120 privatnih kolekcija iz raznih oblasti sakupljanja na više od 800m2 izložbenog prostora. Cena ulaznice za Sajam je 100 dinara, a svi zainteresovani posetioci mogu razgledati, ali i nabaviti razne eksponate i predmete iz tradicionalnih oblasti kolekcionarstva – filatelije (poštanske marke i poštanska istorija…), numizmatike (metalni i papirni novac van opticaja, kao i stari vrednosni papiri…), faleristike (ordenje, značke i vojne oznake…) i starog oružja (bodeži, bajoneti, sablje, kubure, kremenjače…).

Takođe, mogu se videti, stari satovi, nakit, antikvarno posuđe i predmeti od srebra, keramike, porcelana i kristala, antikvarni i stilski nameštaj, knjige, umetničke slike i grafike, ikone na platnu i drvetu, tepisi i pirotski i drugi ćilimi, narodne nošnje i uniforme i još mnogo drugih starinskih i unikatnih predmeta.

Na ovom mestu svi posetioci moći će da se edukuju i razmene iskustva o bavljenju ovom vrstom hobija, kao i da upoznaju značaj ove manifestacije u stvaranju privatnih kolekcija predmeta iz naše istorije. Na taj način ova i slične manifestacije, između ostalog, pomažu očuvanju kulturnog i umetničkog blaga naše zemlje.

Takođe treba napomenuti da je ova manifestacija kupoprodajna, tako da i posetioci Sajma mogu izlagačima – kolekcionarima ponuditi sve od gore navedenog, a organizatori Sajma obezbedili su svim zainteresovanim posetiocima besplatnu procenu donetih starinskih predmeta, kao i svaku drugu stručnu pomoć i obaveštenja iz oblasti kolekcionarstva.